11 czerwca odbyła się pierwsza edycja Dnia Zdrowej Żywności. Uczniowie naszego liceum mogli w tym dniu zakupić różnorodne, zdrowe przekąski przygotowane przez uczniów klasy Ic. Ponadto klasy Ia oraz Ie wysłuchały okolicznościowej prelekcji pt. „Co jemy, czyli o dodatkach do żywności.” Pomysłodawcami akcji byli Joanna Zatońska i Hubert Miłoś. Nad całością projektu czuwała p. Anna Lewandowska.
***
11 czerwca w naszej szkole odbył się kiermasz żywności. Tym razem uczniowie mogli zakosztować pysznych tostów i gofrów z różnymi dodatkami. Te drugie cieszyły się olbrzymim zainteresowaniem. Do słodkich deserów dodawano bitą śmietanę, świeże truskawki lub cukier puder - czego chcieć więcej? Członkowie Samorządu Uczniowskiego, którzy zorganizowali akcję, nie mogli nadążyć z realizacją złożonych zamówień. Składniki kończyły się szybciej, niż to sobie zaplanowali. Na szczęście każdy głodny skosztował pyszności, co było miłym urozmaiceniem szkolnego dnia.